Mossels uit de Imperial hoge druk stoomoven.
   
 

Als je de mossels uit de verpakking haalt controleer je als eerste of ze zichzelf nog wel sluiten. Als je de verpakking bijvoorbeeld in de spoelbak leegt zouden ze zichzelf "van schrik" direct moeten sluiten. De mossels die dat niet meer doen gooi je weg. Bij het restant haal je nog de pokken er af (de witte knoesten zeg maar).

Je doet de mossels nu over in de gaatjespan (het bakje met de gaatjes er onder in geperforeerd dus). Als je haast hebt doe je de mossels 1 minuut op 120 graden in de stoomoven. Heb je wat meer tijd dan kun je eventueel ook kiezen voor de langzame versie (13 á 15 minuten op 85 graden). Géén kruiden, groente of wat dan ook. Puur natuur en echt het lekkerst. Simpel hé?! Op de foto`s hieronder kun je precies zien hoe `t moet.

   
 
   
  De stoomoven die ik gebruik is trouwens de Imperial hoge druk stoomoven, maar met lage druk stoomovens kun je natuurlijk hetzelfde bereiken als je de mossels op 85 graden stoomt.
   
  Na het schoonmaken / controleren doe je de mossels in de gaatjespan.
  Na het schoonmaken / controleren doe je de mossels in de gaatjespan.
   
  De Zeeuwse mosselen op het bord. De mosselen op deze foto zijn trouwens op 1 minuut 120 graden klaar gemaakt (hoge druk dus).
 
De Zeeuwse mosselen op het bord. De mosselen op deze foto zijn trouwens op 1 minuut 120 graden klaar gemaakt (hoge druk dus).
   
  Bekijk hier onder nog een andere video over de zeeuwse mosselen in de stoomoven:
 
   
   
 
Klik hier voor de actuele collectie met Italiaanse design keukens van Snaidero.
   
 
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store, de specialist in Italiaanse design keukens.
Klik hier voor de aanbiedingen met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
  Neff apparaten voor uw nieuwe Snaidero keuken vindt u op onze speciale Neff apparaten website.